sykkeltur12
Late dager i Setesdalsheiene

Etter en vellykket reise Norge på langs i 2010 ble det ikke enkelt å la sykkelen stå i år. Den gamle blandingshunden "Buddy" var reisefølge på den turen. Den gamle vennen min gjennomførte en tur på nesten 3500 kilometer over fem måneder med glans.

Han er snart 12 år gammel nå, Buddy, og en så lang tur var ikke aktuelt i år. Vi har også fått oss en ny reisekompis, akitatispa "Taran" på fire. Å dra på langtur med sykkel og to hunder medførte at nye hensyn måtte tas, men tur ble det!

Med sykkelen som "kløvhest" dro vi til fjells.

sykkeltur
Når hunden er med er det den som bestemmer tempoet. Foto: Tonice Sandseter

Mange var skeptiske da jeg tok med meg den gamle hunden min på en sykkelreise Norge på langs sommeren 2010. Hva med såre hundepoter og hard asfalt? Kunne hunden klare flere tusen kilometer langs landeveien? Folk vi møtte på vår vei ble lettere sjokkert da de fikk vite hvor langt vi hadde syklet, og hvor langt vi skulle. Her vil vi dele våre erfaringer rundt dette med å sykle langtur med hund.

testrunde1b
Treningstur
Høstens lengste treningstur
Turen startet hjemme i Finsland i Songdalen kommune i Vest-Agder tirsdag 13. oktober i strålende høstvær. Videre gikk turen via Kleveland og Bjelland (Marnardal kommune), Sveindal (Audnedal kommune), Hornnes (Evje og Hornnes kommune, Aust-Agder), Hægeland (Vennesla kommune, Vest-Agder), Koland i Marnardal, og tilbake til Finsland. En runde på noe over 10 mil.