Selv hundene måtte jobbe denne våte, til tider dype snøen
Vi måtte en tur til skogs i dag også, hundene og jeg. I sørhellingene er det stort sett bart, så vi satte i gang med dagstursekk, niste og kaffe for en lengre tur. Men i nordhellingene var det noget tyngre. Å gå til fots der viste seg å være heller kronglete, selv for hundene. Her stamper vi oss gjennom råtten snø til knes.

Det var varmt som i juni, og svetten silte. Noen hissige utbrudd av og til ble også nødvendig, når det ene beinet går oppå, mens det andre går ned til knes. Sånt er slitsomt når sola forsøker å innbille oss at det er høysommer. Hva hundene syntes vites ikke. Men de er jo fornøyd samme hva, bare de er på tur. Heldigvis var det barmark for det meste, og etter hvert kom vi over til noe bedre forhold.

Vi stampet i vei et stykke tid, for så å havne nede ved ei lita elv, og med barmark. Her ble det tid for å samle en neve tørrkvist og fyre opp vår lille "SoloStove" mens hundene hygget seg med å grave ut musehull som det fantes mange av. Jeg tror musejakt er spesielt spennende for buhunder. For mine i alle fall.

Tid for kaffe
SoloStove er en liten kvistbrenner. Kommer i flere størrelser. Den vi bruker er den minste, og er på størrelse med en enliters hermetikkboks.

Men så var det kaffen, da. Den hadde jeg glemt hjemme. Hva gjør man da? Joda, man rasker til seg en god neve med friske barnåler, knuser dem litt, og hiver dem der kaffen skulle vært og lar det trekke noen minutter. Smaker ypperlig, og er full av vitaminer av en eller annen slags. En dose råsukker setter en ekstra spiss på det hele.

Turen videre gikk på tørr tømmervei det meste av tiden. Siste stykket hjem ble et slit i dyp, råtten snø igjen. Vi var ute i rundt seks timer denne gang. Men snart, snart er snøen borte over alt. Da blir det overnatinger der ute. Vi gleder oss!

Helt til slutt tror jeg at jeg vil komme med et aldri så lite tips: Dersom du setter deg på kne i dyp, råtten snø for å ta et bilde, da bør du være ung og sprek. Ellers kan du få problemer med å komme opp igjen..