høsten
Oktoberskog

Det er høst. Elgjakta går mot slutten. Det er slutt på båndtvangen. Hundene og jeg synes dette er den beste tiden på året til å ferdes der ute.

Myggen er borte, temperaturen er til å leve med for hunder med god pels. Ryggsekken virker ikke så tung den heller nå som den verste varmen har gitt seg.

Vi er så heldige at vi bor på et sted med skogen rett utenfor stuedøra, og turene blir mange. Som regel bare dagsturer, men likevel. Fordi vi slipper å kjøre bil for å komme på tur, og fordi det er like enkelt å overnatte hjemme. For så å dra på tur igjen neste dag. Men det skal bli noen overnattinger også, skal du se.

Det er nemlig så utrolig hyggelig å overnatte ute, når to gode hunder holder en med selskap. Den gode varmen fra hundekroppene som ligger tett inntil min egen.

Lille Nero Buhund er alltid på vakt. Ingen lyder fra mørket unngår hans oppmerksomhet. Taran Akita løfter litt på hodet når varsel går ut fra Nero, og dersom hun anser saken for viktig nok reiser hun seg og istemmer med høye, grove bjeff som får enhver lurende skapning til å finne andre stier den natta, og barken på de nærmeste trærne løsner.

Matmor grynter bare litt, roser for godt vakthold, og sovner igjen.

Sånn er er det bare.