DSCF1163cDet er ettermiddag 16.mai. Hundene og jeg skal på overnatting ute i skogen. For Freki Buhund på snart 10 måneder blir dette den første overnattingsturen han er med på. Gamle Nero har vært med mange ganger før. Matmor Hege er litt usikker på om det blir så mye søvn i natt. Buhunder er flinke til å varsle på ukjente lyder og sånt..

Hverdagslykke!

Sekken på ryggen, hundene slippes ut og døra låses. Vi skal på tur. "Hey! Vent litt hunder!" Døra åpnes igjen, hundene slippes inn, sekken av. "Dere skjønner det gutter, at mor må jo ha sko på også!". Noen ganger går det litt fort i svingene her i huset..

Hengekøye er kjekt å ha på tur!

Vi er helt i slutten av april, og det meste av snøen er nå borte her vi bor. Det som enda ligger der kan man enkelt gå rundt. Denne fine søndags ettermiddag måtte vi benytte til en aldri så liten vimsetur i skogen.

Selv hundene måtte jobbe denne våte, til tider dype snøen
Vi måtte en tur til skogs i dag også, hundene og jeg. I sørhellingene er det stort sett bart, så vi satte i gang med dagstursekk, niste og kaffe for en lengre tur. Men i nordhellingene var det noget tyngre. Å gå til fots der viste seg å være heller kronglete, selv for hundene. Her stamper vi oss gjennom råtten snø til knes.

DSCF1117c

Siste tur på vinterføre for denne gang. Snart er snøen borte, og barmark, mygg, knott og flått overtar her øverst i Songdalen kommune. Men samtidig ser vi fram til mange gode turer der varme, fuglesang, fisketurer, kanoturer, sove under åpen himmel, dormende i ei god hengekøye og sånt der overtar.

høsten
Oktoberskog

Det er høst. Elgjakta går mot slutten. Det er slutt på båndtvangen. Hundene og jeg synes dette er den beste tiden på året til å ferdes der ute.

Myggen er borte, temperaturen er til å leve med for hunder med god pels. Ryggsekken virker ikke så tung den heller nå som den verste varmen har gitt seg.

Vi er så heldige at vi bor på et sted med skogen rett utenfor stuedøra, og turene blir mange. Som regel bare dagsturer, men likevel. Fordi vi slipper å kjøre bil for å komme på tur, og fordi det er like enkelt å overnatte hjemme. For så å dra på tur igjen neste dag. Men det skal bli noen overnattinger også, skal du se.

Det er nemlig så utrolig hyggelig å overnatte ute, når to gode hunder holder en med selskap. Den gode varmen fra hundekroppene som ligger tett inntil min egen.

Lille Nero Buhund er alltid på vakt. Ingen lyder fra mørket unngår hans oppmerksomhet. Taran Akita løfter litt på hodet når varsel går ut fra Nero, og dersom hun anser saken for viktig nok reiser hun seg og istemmer med høye, grove bjeff som får enhver lurende skapning til å finne andre stier den natta, og barken på de nærmeste trærne løsner.

Matmor grynter bare litt, roser for godt vakthold, og sovner igjen.

Sånn er er det bare.

Underkategorier