003c

Vi holder oss ganske rolig i den varmen og tørken vi har nå, hundene og jeg. Kun korte turer for å strekke på beina. Det er så tørt og varmt hos oss at matmor må bære med seg vann til drikke. Flere liter i en dagstursekk. Kaffekoking kommer ikke på tale. Alle former for fyrtøy ligger igjen hjemme. Vil jo nødig sette hele turområdet vårt i brann!

 DSCF1163cDet er ettermiddag 16.mai. Hundene og jeg skal på overnatting ute i skogen. For Freki Buhund på snart 10 måneder blir dette den første overnattingsturen han er med på. Gamle Nero har vært med mange ganger før. Matmor Hege er litt usikker på om det blir så mye søvn i natt. Buhunder er flinke til å varsle på ukjente lyder og sånt..

Hverdagslykke!

Sekken på ryggen, hundene slippes ut og døra låses. Vi skal på tur. "Hey! Vent litt hunder!" Døra åpnes igjen, hundene slippes inn, sekken av. "Dere skjønner det gutter, at mor må jo ha sko på også!". Noen ganger går det litt fort i svingene her i huset..

Hengekøye er kjekt å ha på tur!

Vi er helt i slutten av april, og det meste av snøen er nå borte her vi bor. Det som enda ligger der kan man enkelt gå rundt. Denne fine søndags ettermiddag måtte vi benytte til en aldri så liten vimsetur i skogen.

Selv hundene måtte jobbe denne våte, til tider dype snøen
Vi måtte en tur til skogs i dag også, hundene og jeg. I sørhellingene er det stort sett bart, så vi satte i gang med dagstursekk, niste og kaffe for en lengre tur. Men i nordhellingene var det noget tyngre. Å gå til fots der viste seg å være heller kronglete, selv for hundene. Her stamper vi oss gjennom råtten snø til knes.

DSCF1117c

Siste tur på vinterføre for denne gang. Snart er snøen borte, og barmark, mygg, knott og flått overtar her øverst i Songdalen kommune. Men samtidig ser vi fram til mange gode turer der varme, fuglesang, fisketurer, kanoturer, sove under åpen himmel, dormende i ei god hengekøye og sånt der overtar.

Underkategorier