startsted
Nå begynner den store turen..
karttull
..når kartene lyver..
sykkelstitull
Mandal får turens første kaktus..
Vi er på tur..
Så kom den dagen vi har ventet på i 10 måneder. 1. mai, og avreise. Vi startet hjemmefra sånn i åttetiden og tok oss god tid ned til Kilen. Der ble det en kort stopp for å hilse på gode venner som ville hilse på og ønske god tur. Veldig koselig, takk til dere!
 

Hvor det ble av lokalavisa som sa at de ville være der aner jeg ikke, men vi kom oss nå videre uten dem også. ;)

Kart, løgn og forbannet vas
Ja, det er kart som lyver jeg sikter til. I april kjøpte jeg noen bilkart hos en bokhandel. De viser nemlig en bedre målestokk enn sykkekartet. Men det hjelper selvsagt lite når de lyver..
 
Vi var på vei fra Søgne langs kystveien (sykkelrute 1). Vi skulle over Trysfjorden. Ved skiltet som viser Ålo til høyre (8 km) og Trysnes til venstre (4 km) stanset vi og kikket på kartet. Kartet viste at det var ei bru over fjorden ved Trysnes, noe som ville gi oss en kortere vei enn om vi dro mot Ålo. I veldig kupert terreng tråkket og labbet vi oss ned til Trysnes. Koselig og idyllisk sted. Men det var ingen bru der. I følge lokale folk vi snakket med kom det flere hundre turister den veien hver sommer. Fordi de leser det samme kartet som jeg.
 
Buddy og jeg har god tid og det var deilig vær, så vi tok tullet med et smil og dro tilbake de fire kilometrene til veiskillet mot Ålo. Det ble en lang dag, men vi kom oss til Mandal og Sjøsanden champing der vi la oss til for natten.
 
 
Sykkelstier?
Vi valgte å teste en runde på E39 fra Mandal til Vigeland, en strekning på ca. 11 km. Vi liker også å bruke sykkelstier der de finnes. Men hva når det, som i et tilfelle like vest for Mandal, står et stort og pent skilt som forteller om sykkelsti -og som ender blindt i en murvegg 50 meter lenger fram og rundt første sving? Latterlig!! Og jeg gapskrattet da også, rusket Buddy litt i pelsen og snudde nesa mot hovedveien i stedet.
 
Lindesnes Fyr
Mandag kveld var vi der. Teltet ble satt opp ved parkeringsplassen. I dag (4. mai) sov  vi lenge. Så pakket vi sammen og dro opp til fyret en tur. Vi måtte selvsagt inn og skrive i loggen til fyrvokteren også, og avbildes. Nå sitter jeg her på Fjellhallen kateferia og snylter på strøm og nettverk slik at jeg kan sende dette aller første reisebrevet fra turen vår. I dag begynner den store turen mot Nordkapp. Sånn etter hvert. Vi hviler i dag Buddy og jeg.
 
Neste reisebrev..
..kommer fra Stavanger. Regner jeg med. Da vil det også følge med en liten oppgave  til dere. :)
 
Hilsen fra
Hege og Buddy. CoolGratulerer, Mandal kommune. Turens første kaktus..