Buddies!
Reisekamerater! Foto: Lina Livsdatter/Nordlys

 

Det tok tid å sykle Norge på langs sammen med en gammel hund, men du verden så koselig! Gamle Buddy rakk å havne i manges ferieminner i år. Turister fra Norge, Sverige, Finland, Danmark, Belgia, Israel, USA, Italia og Frankrike har bilder av ham der han sitter som en prins bak i sykkeltilhengeren sin, eller traver elegant ved siden av sykkelen. I tillegg har han vært innom en rekke lokalaviser. Fullt fortjent også! Så vidt jeg vet er han den første hunden som har vært med på en sykkeltur langs kysten fra Lindesnes til Nordkapp. Han er ingen unghund heller, med sine 11 år.

malm1
Foto: Tonice Sandseter

Når dette skrives har vi kommet til Malm i Nord-Trøndelag. Her hviler vi ut en ukes tid hos en god venn før vi går i gang med neste del. Vi nærmer oss nå det punktet der vi må over til del to på kartet. Den delen som viser den nordlige delen. Vi er enda ikke halvveis til Nordkapp, men snart..

reise1
Buddies!

Skiltingen av "Nasjonal sykkelrute 1" er som været på Vestlandet: lunefull! For hvordan havnet vi ellers nede i Stavanger sentrum og Torget da vi ønsket å følge skiltingen utover til Mekjarvik og fergen til Skudesnes? Og hvordan kom vi ellers på villstrå både i Haugesund og Bergen? Nå har vi takket farvel til denne lunefulle ruta. "Kiss me goodbye, sykkelrute 1!" Kanskje våre veier krysses nå og da, men nå vil Buddy og jeg reise våre egne veier. Stadig langs kysten, men vi har sluttet å lete etter skilter som viser oss veien langs denne "Nasjonal sykkelrute 1". Merkelig nok var de stadig å finne ute på landsbygda, men ikke der sykkelstier/veier deler seg i flere "sykkelvei-kryss" inne i byene..

farsund
Flott utsikt mot Farsund!

"Vi reiser langsomt, Buddy, men vi reiser godt!"
Nå hadde vi reist gjennom ganske kupert terreng helt siden vi dro fra Lindesnes. Framdriften var derfor ikke så stor vi hadde håpet på, men vi har jo god tid, Buddy og jeg. Vi nyter å være på reise, og når været i tillegg er så flott som det har vært på denne første delen av turen. Vi har vært innom smale, idylliske grusveier gjennom terreng som fikk oss til å tenke på "Emil i Lønneberga" og "Vi på Saltkråkan". Den gode duften av nyutsprunget bjørk blandet med lukten av grusveiene, lyden av humler og bier som travelt holder på med sitt, måkeskrik og duften av salt hav..

startsted
Nå begynner den store turen..
Vi er på tur..
Så kom den dagen vi har ventet på i 10 måneder. 1. mai, og avreise. Vi startet hjemmefra sånn i åttetiden og tok oss god tid ned til Kilen. Der ble det en kort stopp for å hilse på gode venner som ville hilse på og ønske god tur. Veldig koselig, takk til dere!
 

Hvor det ble av lokalavisa som sa at de ville være der aner jeg ikke, men vi kom oss nå videre uten dem også. ;)

reiserute2
Reiseruten blir dobbelt så lang som først planlagt.
Ut på tur
Reiseruten blir dobbelt så lang som først planlagt. Klarer vi det? Det får tiden vise. Bare det blir tid nok -og helsa holder..

Mange av detaljene velger vi å ta på sparket. Skal vi bruke ferge over fjorder og innom øyer? Eller skal vi forsøke å sykle rundt fjordene? Litt øyhopping høres veldig fint ut. All den tid vi skal forsøke å reise begge veier føler jeg ikke at vi jukser ved å bruke ferger der det er naturlig. Tanken er jo å stoppe opp her og der også, for å treffe folk eller bare nyte naturens fred og ro. Samle krefter.