skjoldmoyene
Les om jentelaget "Skjoldmøyene"!
Jegerkvinner
Vi har av og til gleden av å presentere ett og annet jaktlag her på Jegerjenter. Vi synes det er særlig hyggelig å kunne presentere rene jentelag, enten det er jaktlag, fiskelag, eller turgrupper. Denne gang har vi vært så heldige å få noen ord fra jaktlaget "Skjoldmøyene". Vi lar dem selv fortelle hvordan det hele begynte:

 

 

Slik begynte det..

skjoldmoyene
Les om jentelaget "Skjoldmøyene"! Foto: Skjoldmøyene.

Oslo JFF har siden 2007 arrangert elgjaktkurs for kvinner. I 2008 så var det 12 spente kvinner som meldte seg på.

Hvorfor var vel litt variert, noen ville lære å jakte, andre for å komme seg ut i skog og mark med et mål. Så var det det hun som meldte seg på bare for å stoppe kjeften og maset til samboeren som skulle være instruktør på kurset. Meldte meg på i den største hemmelighet for å da overraske samboeren. Men det var det da en annen instruktør som klarte å røpe.

Vi møttes første kursdag i Fjellhallen til OJFF og hørte på Ivar Måge fortelle om elgjakt og utstyr.
Vi fikk vel alle sjokk når han dro frem sin huskeliste over hva vi trengte for å gå på jakt.  På listen var alt fra skopuss till hyssing. Vi så vel alle for oss at vi skulle dra på den største sekken du kan finne på XXL og enda bare få plass til halvparten. Men vi så vel så skrekkslagne ut i øyeblikket han dro frem listen at han forsikret oss om at vi fint kunne klare oss med halvparten. Vi fant vel selv ut at en tredjedel holdt.

Kursdag 2 var vi i et lokale på Løvenskjold skytebane der vi fikk en del praktisk informasjon om jakta. Etterpå bar det av gårde over parkeringsplassen og inn på skytebanen. Vi skøyt første gangen med rifler i 22 kaliber. Så var det bare å dukke opp på de dagene det var skytetrening for oss. Da fikk de som ikke hadde våpen låne av OJFF. Da vi kom til selve elgjakta så hadde vel de fleste kjøpt eget våpen.

Da kurset og elgjakta var over så hadde jeg forhørt meg om det var mulig å få leie elgjakt i Odalen som privatpersoner. Og det gikk veldig greit. Da var starten for jentelaget vårt lagt. Etter mye frem og tilbake med navneforslaget så kom moren til Signe opp med Skjoldmøyene. Vi likte forslaget og dermed var navnet satt.

Vi møttes hos meg to ganger i februar og mars, så hadde vi en helg på hytta til samboeren min. Den ligger midti jaktterrenget. Da gikk vi rundt i jaktterrenget og fant postene slik at vi var litt kjent til elgjakta. Forbanna irritabelt hvis det var noen som ikke visste hvor posten de skulle på var. Jeg blir nok sett på som veldig streng, men det er ingen som klager (kanskje de ikke tør)  ;-)
Men samholdet oss i mellom ble sterkere og vi lærte hverandre bedre å kjenne. Vi er veldig forskjellige av oss men har det kjempegøy sammen og stiller opp for hverandre. Vi har 2 sykepleiere, 1 vernepleier, 1 hjelpepleier, 1 tannlege, 1 farmasøyt og 5 datamennesker. Så hvis uhellet er ute så er vi mer enn godt kvalifiserte til å ta vare på hverandre..

 

Tekst: Line Nor

 

Vi takker for en fin presentasjon og nevner samtidig at Skjoldmøyene har sin egen blogg: Dameelgjaktlaget Skjoldmøyene >>

Det er også en fin artikkel om Skjoldmøyene i bladet "Jakt og Fiske" nr. 1-2 (februar 2010).

Vi tipper at denne flotte gjengen har mange fine, spennende og morsomme jaktsesonger foran seg. Skitt jakt i årene som kommer!

(Red.)