Da kan du ha interesse av å vite at Statskog har åpnet for kortsalg i Sør-Norge. Kortene kan du kjøpe via nettstedet Inatur.no.  Hvert kort gjelder for ett dyr, men det er mulig å dele kortet med en kamerat. Altså være sammen om å jakte på det ene dyret.

bever
Ikke alltid så enkel å få øye på i morgen- eller kveldslyset, men bevegelsene i vannflaten kan avlsøre den. Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com

 

Å sitte på beverpost en kveld i april er en fin opplevelse. Noenlunde fin temperatur, fuglesang idet dagslyset kjemper mot nattemørket.

Vindstille også, kanskje. Så stille at vannflata ligger som et speil, uten en eneste krusning. Ikke? Nei, for plutselig blir du oppmerksom på en aldri så liten bevegelse i vannet der ute, noen meter unna beverhytta. Kikkerten hentes fram. Joda, det er en bever som forsiktig er oppe og sjekker forholdene. Litt usikker siden det er så vindstille. Holder seg lavt i vannet, bare ører og nese over vann. Sirkler litt rundt. Bestemmer seg for å vente enda litt til før den våger seg på land. Vente til det blir litt mørkere. Kanskje dukker den opp igjen om ikke lenge. Får bare håpe at det blir mens det er mulig å skyte. Før vi kommer så langt bør beveren sitte trygt på land. Ellers kan den bli borte i det skuddet faller. Et kraftig baklengshopp, og et slag med halen. Beveren kan være tapt.

Les mer om jaktmulighetene hos Inatur.no >>