Jakt

skjoldmoyene
 Foto: Skjoldmøyene

Mens andelen menn oppført i Jegerregisteret har økt med 6,9 prosent de siste fire åra, har damene økt med hele 21,9 prosent. Likevel utgjør damene fortsatt bare 7 prosent av den samla jegerstanden på 191.300 personer som løste jegeravgift i fjor.
Damene har dermed fortsatt en høyere andel blant dem som snubler i "dørstokk-mila": Av de 456.000 norske jegerne som sto i Jegerregisteret, var nemlig 12 prosent kvinner ved utgangen av jaktåret 2012/2013, mens de utgjorde kun 7 prosent av dem som løste jegeravgift i fjor.

Les mer hos NJFF >>

kraakejakt
Skjermdump, Nationen.no

Fra 1. desember tilbyr Statskog et eget jaktkort for smårovvilt. For hundre kroner året kan du jakte rødrev, grevling, mår, mårhund, villmink, røyskatt, kråke, skjære, ravn og nøtteskrike på Statskogs grunn.
- Voksne kråker er mer beske i smaken. Rev og mår er uspiselig. Nøtteskriker er derimot prima mat, sier småviltjaktansvarlig Jo Inge Breisjøberget i Statskog. Unge kråker og skjærer smaker også bra, selv om de har en mer utpreget viltsmak, ifølge Breisjøberget.

Les mer hos Nationen.no >>

Sjekk også "For mange kråker? Spis dem!" >>

skjoldmoyene
Les om jentelaget "Skjoldmøyene"!
Jegerkvinner
Vi har av og til gleden av å presentere ett og annet jaktlag her på Jegerjenter. Vi synes det er særlig hyggelig å kunne presentere rene jentelag, enten det er jaktlag, fiskelag, eller turgrupper. Denne gang har vi vært så heldige å få noen ord fra jaktlaget "Skjoldmøyene". Vi lar dem selv fortelle hvordan det hele begynte:

 

 

elg
Foto: Dreamstime.com
Elgjakt

Fra før hadde jeg bare brukt min Marlin 45-70 til bever med glimrende resultat. Nå skulle jeg for første gang felle elg. Jeg hadde fått lov til å være med som gjestejeger i jaktlaget til en venn av meg. Spenningen var stor. Ville jeg våge å skyte dersom anledningen bød seg? Ville jeg i så fall treffe riktig? Det er jo stor forskjell på å skyte bra på skytebanen, og på å skyte like bra når man står overfor en ekte jaktsituasjon der byttet er en elg..

damehagler
Damehagle?

Vi får flere og flere kvinnelige jegere. En del av disse vil kanskje føle at et standard våpen er for stort, og derfor vanskelig å skyte godt med.

RJ_logoVi har en stående invitasjon til alle jentelag innen jakt, fiske og friluftsliv om å presentere laget sitt hos oss. Vi har i den forbindelse gleden av å presentere et nettverk for jenter med interesse for stående fuglehund, jakt og friluftsliv: Rypejentene!