skjoldmoyene
Les om jentelaget "Skjoldmøyene"!
Jegerkvinner
Vi har av og til gleden av å presentere ett og annet jaktlag her på Jegerjenter. Vi synes det er særlig hyggelig å kunne presentere rene jentelag, enten det er jaktlag, fiskelag, eller turgrupper. Denne gang har vi vært så heldige å få noen ord fra jaktlaget "Skjoldmøyene". Vi lar dem selv fortelle hvordan det hele begynte:

 

 

elg
Foto: Dreamstime.com
Elgjakt

Fra før hadde jeg bare brukt min Marlin 45-70 til bever med glimrende resultat. Nå skulle jeg for første gang felle elg. Jeg hadde fått lov til å være med som gjestejeger i jaktlaget til en venn av meg. Spenningen var stor. Ville jeg våge å skyte dersom anledningen bød seg? Ville jeg i så fall treffe riktig? Det er jo stor forskjell på å skyte bra på skytebanen, og på å skyte like bra når man står overfor en ekte jaktsituasjon der byttet er en elg..

RJ_logoVi har en stående invitasjon til alle jentelag innen jakt, fiske og friluftsliv om å presentere laget sitt hos oss. Vi har i den forbindelse gleden av å presentere et nettverk for jenter med interesse for stående fuglehund, jakt og friluftsliv: Rypejentene!

Beverjakt

Er dette noe du har lyst til å prøve? Da kan du ha interesse av å vite at Statskog har åpnet for kortsalg i Sør-Norge. Kortene kan du kjøpe via nettstedet Inatur.no. Hvert kort gjelder for ett dyr, men det er mulig å dele kortet med en kamerat. Altså være sammen om å jakte på det ene dyret.

JaktHege! Jeg tror du sitter for mye foran PC'n for tiden?

Det var som den lange og tunge kneika opp til rådyrposten snakket til meg der jeg halvveis oppe måtte stoppe opp og få igjen pusten. For ja, jeg merket godt at det er en stund siden jeg var på jakt sist. Ikke bare snakket den til meg, kneika, den var spydig i tonen også. Vel, nå var jeg i alle fall i gang igjen.

BeverMobiltelefonen min vekket meg kl. 04:00.  Jeg skulle på beverjakt, og for anledningen hadde jeg satt opp en lavvu inne i terrenget, ikke så langt fra stedet der jeg skulle jakte. I forveien hadde jeg brukt en del tid på å sondere terrenget og gjort meg kjent med de nyeste spiseplassene. Spennende! En brødskive og en kopp kaffe nå, så..