elg
Foto: Dreamstime.com
Elgjakt

Fra før hadde jeg bare brukt min Marlin 45-70 til bever med glimrende resultat. Nå skulle jeg for første gang felle elg. Jeg hadde fått lov til å være med som gjestejeger i jaktlaget til en venn av meg. Spenningen var stor. Ville jeg våge å skyte dersom anledningen bød seg? Ville jeg i så fall treffe riktig? Det er jo stor forskjell på å skyte bra på skytebanen, og på å skyte like bra når man står overfor en ekte jaktsituasjon der byttet er en elg..

JaktHege! Jeg tror du sitter for mye foran PC'n for tiden?

Det var som den lange og tunge kneika opp til rådyrposten snakket til meg der jeg halvveis oppe måtte stoppe opp og få igjen pusten. For ja, jeg merket godt at det er en stund siden jeg var på jakt sist. Ikke bare snakket den til meg, kneika, den var spydig i tonen også. Vel, nå var jeg i alle fall i gang igjen.

BeverMobiltelefonen min vekket meg kl. 04:00.  Jeg skulle på beverjakt, og for anledningen hadde jeg satt opp en lavvu inne i terrenget, ikke så langt fra stedet der jeg skulle jakte. I forveien hadde jeg brukt en del tid på å sondere terrenget og gjort meg kjent med de nyeste spiseplassene. Spennende! En brødskive og en kopp kaffe nå, så..

duejaktFra 21. august er det tillatt å jakte på duer. Vi har kikket litt rundt på nettet og funnet fram en artikkel som viser hvordan man kan lykkes med duejakta. Samtidig var vi innom Matoppskrift.no og hentet fram en rekke oppskrifter på duer. Hygg dere med artikkelen, skitt jakt, og bon appétit:

Slik lykkes du med duejakt >>

VillsvinTre jenter har vært på villsvinjakt i Sverige. Vi har gleden av å presentere deres historie her på Jegerjenter:

Vi er tre "gamle" venninner som dro avgårde til Sverige i fullpakket bil, med litt skjøre nerver og masse forventninger. Gamle, betyr at vi har jaktet sammen i mange år. Sammenlagt har vi masse erfaring med jakt, og livet generelt.

VillsvinVillsvinet er igjen i ferd med å etablere seg i våre skoger etter å ha vært borte i ca. 3000 år. Dyret kommer vandrende fra Sverige, der bestanden pr. i dag teller rundt 80.000 individer. Den store bestanden er et resultat av at svin er introdusert fra kontinentet, og fôres intensivt av mennesker. Dyrene er av mange lite velkomne fordi de kan gjøre stor skade på avlinger og skog.