Fiske

havfiske
Skjermdump NRK

Havforskningsinstituttet foreslår å innføre fiskekort for å kunne fiske i havet. Hensikten er å få bedre oversikt over fangstene som tas på sjøen under fritids- og turistfiske. Forskerne frykter at det blir fiska for mye på enkelte arter, og mener at særlig turistfisket i noen områder kan føre til overbeskatning.

Les saken hos NRK >>

Dette mener NJFF >>

Hva mener DU? Bruk gjerne kommentarmuligheten hos oss til å si din mening.

fisketur1
Lindesnes har mer å by på enn selve fyret.
Anbefales!
Lindesnes er tradisjonelt kjent som Norges sydligste punkt på fastlandet og er hvert år utgangspunktet eller målet for en rekke private "ekspedisjoner", til fots, sykkel, ski, båt, kajakk eller bil Norge på langs. I nord er det Nordkapp som er målet, i sør er det Lindesnes Fyr. Lindesnes har imidlertid mer å by på enn selve fyret. Her finner vi for eksempel mange spennende fiskeplasser ute på svabergene. Vi pakket sekk, fiskestang og hund i bilen for å sjekke fisket der nede en ettermiddag i slutten av mai.
Bilde
Foto: Dreamstime.com
Spennende bytte!
Steinbiten har store, skumle tenner. Tenner som drives av kjevemuskler verdig en pitbull og er godt egnet til å knuse ting. Skjell, krabbe, kråkeboller  –eller knærne til en dykker. Har fisken først bitt seg fast i noe er det ikke enkelt å overtale den til å slippe, det vet alle som har fått steinbit på kroken. Ikke er den så enkel å få livet av heller. Å møte en steinbit ”ansikt til ansikt” under et dykk 15 meter under vann kan skremme de fleste. Også meg. Det er to steinbitmøter jeg aldri glemmer, og nå skal jeg forsøke å fortelle litt om dem.
Fisk i vei!
Fra denne sesongen er det helt gratis å fiske i Lovatnet i Stryn. Grunneierne i det som går for å være eit svært godt fiskevann har nå droppet ordningen med fiskekort. En ordning som har vært i bruk der siden 60-talet.

Les mer hos NRK..